ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ - ΙΙΕΚ New York

Τι είναι Ι. ΙΕΚ ;

Τα Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.ΙΕΚ είναι ιδιωτικές σχολές. Αναγνωρισμένες και  ισότιμες των δημοσίων ΙΕΚ.
Σε αυτές τις σχολές μπορείτε να σπουδάσετε πλήθος ειδικοτήτων, με επαγγελματικά δικαιώματα, αναγνωρισμένες από το Δημόσιο και μοριοδοτούμενες από ΑΣΕΠ.

Μπορώ να σπουδάσω σε Ι.ΙΕΚ;

Φυσικά και μπορείς να σπουδάσεις σε οποιοδήποτε Ι.ΙΕΚ. Προϋπόθεση εγγραφής σου σε ειδικότητες ΙΕΚ είναι να είσαι κάτοχος  απολυτηρίων τίτλων, δομών της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως ακολούθως :

Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ)

Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΤΕΛ)

Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΛ)

Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου σπουδών

Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ)

Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ)

Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ)

Οι γενικές προϋποθέσεις εγγραφής στα ΙΕΚ ρυθμίζονται στην Υ.Α. 5954 «Κανονισμός Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ι.ΙΕΚ σπουδάζουν και απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση και χρειάζονται ένα κρατικό πτυχίο με επαγγελματικά δικαιώματα.

Αυτό που συνιστούμε σε όλους τους υποψήφιους σπουδαστές Ι.ΙΕΚ είναι να επιλέξουν τις σπουδές τους με σωστά κριτήρια. Οι σπουδές είναι μια σημαντική επένδυση σε χρόνο, κόπο και χρήματα. Για αυτό η επιλογή ενός Ι.ΙΕΚ που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επαγγελματική σου αποκατάσταση θα πρέπει να βασίζεται σε κριτήρια όπως:

Αξιοπιστία της σχολής

Ανταποκρίνεται στο προσωπικό σου στυλ

Ικανοποιεί τις προσωπικές σου φιλοδοξίες

Έχει τη δυνατότητα να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια αποκλειστικά σε Εσένα

Κρατάει τις υποσχέσεις του

Δικαιούμαι αναβολής στράτευσης;

Ως σπουδαστής του Ι.ΙΕΚ New York, εφόσον αιτηθείτε, μπορείτε να έχετε πιστοποιητικό για Στρατολογική χρήση.

Συγκεκριμένα αναβολή σπουδών δικαιούσαι εφόσον είσαι μαθητής ή σπουδαστής: ΙΕΚ ή σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εσπερινών λυκείων ή μαθητής «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» των ΕΠΑΛ ή Σ.Ε.Κ και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του εικοστού τέταρτου (24ου) έτους (έτος γεν. + 23).
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη σχολή μας.

Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να σπουδάσω σε Ι.ΙΕΚ;

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης χαρακτηρίζονται για την ευελιξία τους. Όποια και εάν είναι η ηλικία σου άνω των 18 ετών, είσαι ευπρόσδεκτος. Αρκεί να είσαι απόφοιτος ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή ΣΕΚ.

Τι ειδικότητες μπορώ να σπουδάσω;

Υπάρχουν πλήθος και εύρος ειδικοτήτων σε όλους τους κλάδους. Οικονομία και Διοίκηση, Τουρισμός, Υγεία, Πληροφορικής…κοκ

Η δική μας πρόταση είναι να σπουδάσεις αυτό που ταιριάζει στο επαγγελματικό σου προφίλ. Με την υποστήριξη του επαγγελματικού μας συμβούλου μπορείς να επιλέξεις  ακριβώς αυτό που σου αρέσει ώστε να εξελιχθείς σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία.

Τι διάρκεια έχουν οι σπουδές σε ΙΕΚ;

Οι σπουδές διαρκούν από 4 εξάμηνα θεωρίας και 1 εξάμηνο πρακτικής.

Εάν ξεκινήσετε την πρακτική σας μετά την ολοκλήρωση της θεωρίας (4 εξάμηνα), η συνολική διάρκεια των σπουδών σας θα είναι 5 εξάμηνα.

Εάν όμως ξεκινήσετε την πρακτική σας μετά την ολοκλήρωση του 2ου εξαμήνου ή έχετε τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που θα γραφτείτε, όπως επιτρέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας ΙΕΚ,  η συνολική διάρκεια των σπουδών σας θα είναι 4 εξάμηνα.

Επίσης, εάν προέρχεστε από ΤΕΛ/ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ και επιλέξετε Ομάδα προσανατολισμού ΙΕΚ αντίστοιχη της ειδικότητας ΕΠΛΑ, τότε ενδέχεται να εγγραφείτε στο Γ’ εξάμηνο. Πάντα σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για την εγγραφή μου στο Ι.ΙΕΚ New York

Χρειάζονται 

Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών (απολυτήριο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΤΕΕ.ΤΕΛ

Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

4 έγχρωμες φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας)

Φωτοαντίγραφα που επιβεβαιώνουν  στοιχεία ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΔOΥ

Για υποψήφιους σπουδαστές μη Έλληνες υπηκόους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη σχολή μας για περισσότερες πληροφορίες.

Το πτυχίο ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο;

Ναι, το πτυχίο σας είναι αναγνωρισμένο.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, οι σπουδαστές αποκτούν το Κρατικό Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 5.  Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι ισότιμα αναγνωρισμένο σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την εξασφάλιση της επιτυχίας τους, οι σπουδαστές μας προετοιμάζονται κατάλληλα με ενισχυτικά μαθήματα και επίκαιρη ύλη.

Επίσης,  οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ New York αποκτούν και Διεθνές πτυχίο NOCN σε σύγχρονες εξειδικεύσεις, εφόσον το επιθυμούν.

Επιπλέον οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ New York έχουν την δυνατότητα επέκτασης των σπουδών τους σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια με διεθνές κύρος. Έχοντας ολοκληρώσεις τις σπουδές τους στο Ι.ΙΕΚ NewYork μπορούν να επιλέξουν σπουδές Bachelor που ολοκληρώνονται σε 3 έτη. Τα πτυχία Bachelor, ξένων πανεπιστημίων, του ομίλου NYC είναι αναγνωρισμένα και έχουν διεθνές κύρος. 

Που μπορώ να εργασθώ έχοντας ένα πτυχίο Ι.ΙΕΚ;

Με πτυχίο Ι.ΙΕΚ μπορείτε να εργασθείτε στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Τα Διπλώματα Επαγγελματικής Κατάρτισης των ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένα από το δημόσιο και μοριοδοτούμενα από ΑΣΕΠ.

Επίσης, ανάλογα με το επαγγελματικό περίγραμμα και τα επαγγελματικά δικαιώματα της ειδικότητας που έχετε επιλέξει, μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας επιχείρηση.

Πόσα είναι τα δίδακτρα για σπουδές σε Ι.ΙΕΚ;

Τα δίδακτρα για σπουδές σε Ι.ΙΕΚ είναι μια εξαιρετική επένδυση με χαμηλό πραγματικό κόστος. Δίδακτρα, συχνά λιγότερα από ότι χρειάζεται κανείς για να αποκτήσει Lower, σας εξασφαλίζουν ένα αναγνωρισμένο και δυνατό πτυχίο.

Το Ι.ΙΕΚ New York, έχει ίσως τα πιο οικονομικά δίδακτρα σε σχέση με την αξία και το κύρος που σας προσδίδει. Χάρη στην μοναδικότητα του, να προέρχεται και να είναι μέλος ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, του New York College, μπορεί και παρέχει εξαιρετικής ποιότητας, αναγνωρισμένες σπουδές σε ιδιαίτερα προσιτά δίδακτρα.

Μετά το ΙΕΚ μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου;

Φυσικά και μπορείς.
Στην ερώτηση «Το πτυχίο ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο;» έχεις περισσότερες πληροφορίες.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Ι.ΙΕΚ New York, θα μπορώ να βρω εργασία;

Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις ότι το πτυχίο σου είναι αναγνωρισμένο από το Δημόσιο και το Ιδιωτικό τομέα. 

Επίσης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου και με τη συμβολή του προσωπικού σου σύμβουλου επαγγελματικού προσανατολισμού σε συνεργασία με το Γραφείο σταδιοδρομίας θα έχεις:

θεωρητικές γνώσεις

επαγγελματική εμπειρία

αναγνωρισμένο πτυχίο

σύγχρονο βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή

εμπειρία σε συνεντεύξεις για εργασία 

πρόσβαση σε μεγάλο δίκτυο αξιόλογων εταιρειών

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μας επισκεφτείς Αμαλίας 38, Σύνταγμα τηλ. 210-3225961 και Κασομούλη 108, Αθήνα τηλ. 210- 9029780. Θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε