Η Ελλάδα είναι ένα ανοικτό πεδίο διαχρονικής Πολιτιστικής συνέχειας. Μεγάλοι πολιτισμοί άνθησαν και άφησαν τα αποτυπώματα τους στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Στις μέρες μας ο Πολιτισμός είναι και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα σε βαριά βιομηχανία της χώρας. Χρειάζονται επομένως ικανά άτομα να στελεχώσουν όλες τις βαθμίδες της πολιτιστικής βιομηχανίας και να αναδείξουν τη διαχρονικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού όχι μόνο στα εκατομμύρια των αλλοδαπών επισκεπτών αλλά και στους κατοίκους της χώρας που ένα σημαντικό ποσοστό τους προέρχεται από κράτη με διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία.
Τo πρόγραμμα Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Πολιτισμού συνδυάζει την γνώση του management, του Marketing, της οικονομίας και του δικαίου παρέχοντας ολοκληρωμένες πρακτικές εφαρμογές στην διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς, συνδυάζοντας την μάθηση ιστορίας και μεθόδων προβολής. Ο απόφοιτος του συγκεκριμένου προγράμματος μπορεί να απασχοληθεί σε οργανισμούς και γραφεία που οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και προωθούν τον πολιτισμό μιας χώρας.
Η ζήτηση του επαγγέλματος στην αγορά εργασίας είναι σταθερά δυναμική και οι ανάγκες εξειδίκευσης των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν επηρεάζουν το επάγγελμα αρνητικά, καθώς η ζήτηση της εν λόγω ειδικότητας εμφανίζεται με την μορφή διαφόρων τίτλων – θέσεων εργασίας που αφορούν τον τομέα του Πολιτισμού
- Γενική λογιστική Ι, ΙΙ.
- Δίκαιο Ι, ΙΙ.
- Οικονομικά μαθηματικά Ι,ΙΙ.
- Στατιστική Ι,ΙΙ.
- Διοίκηση επιχειρήσεων Ι,ΙΙ.
- Τεχνική συναλλαγών.
- Marketing.
- Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα.
- Οικονομική των επιχειρήσεων.
- Επιχειρησιακές επικοινωνίες.
- Θεωρία του πολιτισμού.
- Διαχείριση πολιτισμικής κληρονομίας.
- Μέθοδοι προβολής πολιτισμικής κληρονομιάς.
- Ιστορία της τέχνης.
- Διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών και μουσείων.
- Σχεδιασμός και οργάνωση εκθέσεων.
- Οικονομία της διαχείρισης των πολιτισμικών αγαθών.
- Μέθοδοι και τεχνικές διατήρησης της πολιτισμικής κληρονομιάς.
- Τεχνολογία και πολιτισμική κληρονομιά.
- Πολιτισμικό δίκαιο.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι (2) έτη και ένα εξάμηνο πρακτική άσκηση. Το διδακτικό έτος περιλαμβάνει δύο εξάμηνα φοίτησης διάρκειας 300 ωρών κατάρτισης έκαστο. Η φοίτηση είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, (300 ώρες ανά εξάμηνο) και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών.
Το πέμπτο εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης δύναται να λαμβάνει χώρα παράλληλα κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου.
- Δυνατότητα επιλογής πρωινών ή απογευματινών μαθημάτων.
- Υψηλή ποιότητα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
- Διδακτική ομάδα επιφανών επιστημόνων & διακεκριμένων επαγγελματιών.
- Υποστηρικτική διδασκαλία & εκπαιδευτική καθοδήγηση.
- Συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αγοράς εργασίας.
- Προοπτικές άμεσης απασχόλησης.
- Σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
- Αίθουσες Υπολογιστών εξοπλισμένες με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε Η/Υ, εκτυπωτές και video-conferencing σε wireless περιβάλλον.
- Προσωπικός Σύμβουλος Σπουδών.
- Εξειδικευμένες διαλέξεις , σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρείες και εκθέσεις.
- Σπουδαστικές δράσεις.
- Δυνατότητα απόκτησης ανώτερων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.
- Βιβλιοθήκη που λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα.
- Συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής.
- Παροχή αποδεικτικών ολοκλήρωσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Απολυτήριο Λυκείου, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΤΕΕ/ΤΕΛ).
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για αλλοδαπούς. - Έξι(6) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες μεγέθους ταυτότητας.
- Φωτοτυπία βεβαίωσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
Δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου (Γενικών, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ). Στο Α’ εξάμηνο σπουδών εγγράφονται απόφοιτοι όλων των τύπων Ενιαίων / Γενικών Λυκείων, για 4 εξάμηνα φοίτησης.
Οι απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που επιθυμούν τη φοίτησή τους σε άλλη ειδικότητα προέλευσης, φοιτούν 4 εξάμηνα.
Οι απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που συνεχίζουν την κατάρτισή τους, στην ειδικότητα προέλευσης, γίνονται δεκτοί στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης, μόνο με 1 χρόνο φοίτησης.