Τεχνικός Μαγειρικής Tέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

Ο Chef, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος κάθε κουζίνας ξενοδοχείου, εστιατορίου κλπ. Ο ¨μαέστρος¨ που συνθέτει και διευθύνει το μενού κάθεχώρου εστίασης, που οργανώνει τη λειτουργία του χώρου και διοικεί το προσωπικό του τομέα ευθύνης του. Ενα απο τα πλέον κερδοφόρα και ακόρεστα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Μια τέχνη και τεχνική που ακολουθεί πιστά την εξέλιξη της ανθρωπότητας από τα πανάρχαια χρόνια!

Πληροφορίες

O απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Tέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) του ΙΙΕΚ NEW YORK, είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

• Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
• Την υγιεινή των τροφίμων.
• Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
• Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
• Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
• Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
• Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
• Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Επιλογές Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, μπορούν να απορροφηθούν σε:
• Ξενοδοχειακές μονάδες.
• Εταιρείες τροφοδοσίας (Catering) και Εστιατόρια.
• Επισιτιστικές επιχειρήσεις.
• Παιδικούς Σταθμούς.
• Εταιρείες παροχής υπηρεσιών του Τουριστικού Τομέα.
• Κατασκηνώσεις.
• Επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων.
• Νοσηλευτικές Μονάδες.
• Ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πρόγραμμα Σπουδών

• Γαλλικά.
• Αρχές Οικονομικής.
• Τέχνη μαγειρικής Ι.
• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι.
• Τεχνικές εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός.
• Έλεγχος εμπορευμάτων
• Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα.
• Οργάνωση – Λειτουργία εστιατορίου.
• Κοστολόγιο παρασκευασμάτων.
• Οινολογία.
• Υγιεινή και ασφάλεια.
• Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ.
• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ.
• Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ.
• Σύνθεση μενού.
• Τεμαχισμός κρεάτων Ι.
• Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο.
• Διαιτητική.
• Αγγλικά.
• Διακοσμητική παρασκευασμάτων.
• Τέχνη Μαγειρικής IV.
• Τεμαχισμός κρεάτων ΙΙ.
• Πρακτική άσκηση.*

Διάρκεια / Φοίτηση

Η διάρκεια του προγράμματος είναι (2) έτη και ένα εξάμηνο πρακτική άσκηση. Το διδακτικό έτος περιλαμβάνει δύο εξάμηνα φοίτησης διάρκειας 300 ωρών κατάρτισης έκαστο. Η φοίτηση είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, (300 ώρες ανά εξάμηνο) και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών.
Το πέμπτο εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης δύναται να λαμβάνει χώρα παράλληλα κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου.

Γιατί να μας επιλέξεις

• Δυνατότητα επιλογής πρωινών ή απογευματινών μαθημάτων.
• Υψηλή ποιότητα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
• Διδακτική ομάδα επιφανών επιστημόνων & διακεκριμένων επαγγελματιών.
• Υποστηρικτική διδασκαλία & εκπαιδευτική καθοδήγηση.
• Συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αγοράς εργασίας.
• Προοπτικές άμεσης απασχόλησης.
• Σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
• Αίθουσες Υπολογιστών εξοπλισμένες με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε Η/Υ, εκτυπωτές και video-conferencing σε wireless περιβάλλον.
• Προσωπικός Σύμβουλος Σπουδών.
• Εξειδικευμένες διαλέξεις , σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρείες και εκθέσεις.
• Σπουδαστικές δράσεις.
• Δυνατότητα απόκτησης ανώτερων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.
• Βιβλιοθήκη που λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα.

Προϋποθέσεις Εγγραφής

• Συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής.
• Παροχή αποδεικτικών ολοκλήρωσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Απολυτήριο Λυκείου, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΤΕΕ/ΤΕΛ).
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για αλλοδαπούς.
• Έξι(6) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες μεγέθους ταυτότητας.
• Φωτοτυπία βεβαίωσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
Δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου (Γενικών, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ). Στο Α’ εξάμηνο σπουδών εγγράφονται απόφοιτοι όλων των τύπων Ενιαίων / Γενικών Λυκείων, για 4 εξάμηνα φοίτησης.
Οι απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που επιθυμούν τη φοίτησή τους σε άλλη ειδικότητα προέλευσης, φοιτούν 4 εξάμηνα.
Οι απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που συνεχίζουν την κατάρτισή τους, στην ειδικότητα προέλευσης, γίνονται δεκτοί στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης, μόνο με 1 χρόνο φοίτησης.

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος :

(Απαραίτητο)

Πληκτρολογήστε το επώνυμό σας

(Απαραίτητο)

Πληκτρολογήστε το κινητό σας τηλέφωνο

(Απαραίτητο)
(Απαραίτητο)

Ημερομηνία Γέννησης

(Απαραίτητο)

Πληκτρολογείστε το όνομά σας

Πληκτρολογείστε το τηλέφωνό σας

(Απαραίτητο)

Πληκρολογείστε το email σας

(Απαραίτητο)

Πληκτρολογείστε το μήνυμά σας